KAMENOLOMI
 
PODRUČJA PRIMJENE
 
 
Kontrola prašine u kamenolomima i drugim otvorenim kopovima
 
Izvođači aktivnosti na otvorenom, posebno u kamenolomima, često su suočeni s velikim izazovima prašine na velikim površinama. Ako je vjetar ili ako su uvjeti vrlo suhi, onda ta prašina može utjecati ne samo na njihove zaposlenike, već često i na čitava stambena područja u blizini postrojenja.

Mnoge pojedinačne operacije u otvorenom miniranju rezultiraju stvaranjem prašine. To se prije svega događa tijekom utovara i istovara, kod drobilica, i tijekom utovara materijala na transportne trake.

Glavni problem je što se prašina pojavljuje na velikom prostoru u otvorenim rudnicima, posebno u kamenolomima. Problemi s prašinom koji nastaju uslijed različitih vrsta radova moraju se kontrolirati koristeći pravu količinu vode. Neka područja, poput pokretnih traka, uopće ne smiju biti vlažna.

Možemo biti vrlo fleksibilni u pristupu tom konkretnom problemu jer imamo i mobilna i stacionarna rješenja za kontrolu prašine. H1, visokotlačni sustav za mazanje je izuzetno svestran jer se može prilagoditi potrebama klijenta. Naši uređaji za kontrolu prašine s dugim bacanjem također su idealni za kamenolome i otvorene rudnike. Mobilni strojevi mogu se lako podesiti, pa se stoga mogu koristiti za kontrolu prašine na različitim izvorima.

Budući da su mnogi kamenolomi velikih razmjera i imaju različite probleme s prašinom, često je potrebna kombinacija stacionarnih i mobilnih rješenja. U tim slučajevima preuzimamo cjelokupno upravljanje projektom od početnog ispitivanja do planiranja, ugradnje i nadzora nakon puštanja u rad.

 
 
Prednosti korištenja naših rješenja u kamenolomima i drugim vrstama
kopanja na otvorenom
 
• Naši se sustavi mogu individualno prilagoditi odgovarajućim potrebama
• Mobilna rješenja (turbine i koplja) mogu se kombinirati s fiksnim rješenjima (H1 sustav)
• Uključuje potencijal bez kontakta, tj. moguće je postaviti impulse kako bi se uređaj omogućio pokretanje i zaustavljanje (npr. fotoćelije, ultrazvuk, meteorološka stanica itd.)
• Zahvaljujući novom softveru, cijeli se sustav može nadgledati i kontrolirati s središnjeg mjesta ili putem pametnog telefona; strojevi se mogu opremiti i kamerom
• Softver se može proširiti pojedinačno (npr. s vezom na meteo postaju, koja se može postaviti tako da se stroj okreće na vjetru, isključuje na kiši itd.)
• Naše rješenje ima individualne postavke i štedi troškove
• Unaprijeđuje se zdravlje zaposlenika i osigurava bolja radna atmosfera
 
 
 
Najpodesnija rješenja
 
Ova rješenja su pogodna za kontrolu prašine u kamenolomima
 
Svaka je tvrtka različita koliko i problem sa prašinom: velike površine zahtijevaju rješenja širokog raspona bacanja (V22), drobilice trebaju stacionarna rješenja (sustav H1), a mobilna rješenja (V12s, V7, L3) najprikladnija su za utovar. Ovdje je pregled najprikladnijih rješenja.
 
L3
V7
V12S
Nautilus
 

H1 sustav

Individualizirano rješenje: H1 sustav

 
Naše H1 rješenje je stacionarni sustav koji se sastoji od različitih modula. To čini sustav vrlo fleksibilnim i može se prilagoditi potrebama svakog kupca. Neki važni čimbenici ovdje su stupanj emisije, mjesto te količina i vrsta prašine.
 
 
Više fotografija ...