RECIKLIRANJE
 
PODRUČJA PRIMJENE
 
 
Kontrola prašine u postrojenjima za recikliranje i kompostiranje
 
Neugodna i ponekad štetna prašina često se stvara u mnogim područjima procesa recikliranja, a to utječe na one koji žive u blizini, ali i na one zaposlene u postrojenju.

Postrojenja za recikliranje i kompostiranje mogu stvoriti štetnu prašinu i mirise kao rezultat skladištenja, drobljenja i sortiranja različitih proizvoda. To rezultira izuzetno neugodnim radnim okruženjem, a dijelom može predstavljati i rizik po zdravlje zaposlenika. Problemi s onima koji žive na općenitom području također su unaprijed programirani. Zbog toga zakonodavci sve više zahtijevaju mjere za kontrolu prašine bilo u obliku mobilnih uređaja ili trajno instaliranih sustava.

Za kupca odabiremo odgovarajući sustav za kontrolu prašine, uzimajući u obzir prirodu, stanje i veličinu postupka recikliranja. Lokalni uvjeti određuju postoji li potrebna fiksna instalacija koju čine različiti sustavi sa mlaznicama, mobilna jedinica ili kombinacija obaju kako bi se učinkovito kontrolirala prašina.

Prednost mobilnih jedinica je u tome što se mogu lako premještati i uvijek se mogu pozicionirati na mjesta koja su im potrebna. Fiksne jedinice posebno su prikladne za pričvršćivanje na transportne trake, sita ili izvore prašine unutar strojeva ili teško dostupnih područja.

Postrojenja za recikliranje ponekad pokrivaju veliko područje i mogu rezultirati nizom problema s prašinom. Često je to potrebna kombinacija stacionarnih i mobilnih rješenja.

 
 
Prednosti korištenja naših rješenja u postrojenjima za recikliranje
 
• Naši se sustavi mogu individualno prilagoditi specifičnim potrebama.
• Količina vode koja se koristi u rješenjima poput V12-a, V22-a i drugih može se daljinski prilagoditi.
• Reciklirani materijali su zaštićeni, a ne ostaju mokri i stoga teži jer naša rješenja koriste malo vode.
• Naša rješenja troše manje energije od ostalih proizvoda.
• Zahvaljujući novom softveru, cijeli se sustav može nadgledati i kontrolirati s središnjeg mjesta. Strojevi se mogu opremiti i kamerom.
• Naša rješenja imaju individualne postavke, tako da štede troškove.
• Uzima se u obzir zdravlje zaposlenika što osigurava bolje radno okruženje.
 
 
 
Najpodesnija rješenja
 
Ova rješenja su pogodna za kontrolu prašine
u postrojenjima za recikliranje
 
Prave strojeve treba odabrati prema veličini postrojenja za recikliranje. Ovdje možete vidjeti pregled najprikladnijih rješenja.
 
L3
V7
V12S
V22
 
NAUTILUS
H1 SYSTEM
 
 
 
Ostala rješenja
 
Ova rješenja također mogu biti interesantna za vas
 
Centri za reciklažu također mogu imati problema sa mirisima i prašinom. Postoji i veliki rizik od požara. Ovdje možete vidjeti druga rješenja koja smo razvili za kontrolu mirisa i gašenje požara.
V12so