RUŠENJA
 
PODRUČJA PRIMJENE
 
 
Kontrola prašine pri rušenju objekata i građevina
 
Velika količina prašine neizbježna je u bilo kojoj vrsti rušenja. Prašina je posebno problematična i zahtijeva učinkovito rješenje kada se mjesto za rušenje nalazi u gradskom području.

Radovi rušenja i nastala prašina postaju značajan problem za ljude i okoliš, osobito ako se provode u naseljenim područjima. Do sada se vrlo često koristilo jednostavno crijevo za kontrolu prašine. Problem ovog sustava je što su kapljice proizvedene vode prevelike da bi se mogle vezati s česticama prašine, a na tlu se formiraju i lokve vode.
Svatko tko upravlja crijevom je također vjerojatno da se nalazi izravno u opasnoj zoni jer je doseg cijev ograničen. To nije samo neučinkovito, već ne ispunjava i sigurnosne standarde.

Možemo odgovoriti na sve zahtjeve rušenja pomoću našeg sveobuhvatnog asortimana rješenja za kontrolu prašine, a možemo vam pomoći u zaštiti stanovnika, fasada i okoliša. Naša mobilna rješenja su posebno pogodna za to jer su jednostavna za transport i mogu se brzo premjestiti. Ako se izvor prašine pomakne, regulator prašine premjesti se u novi optimalni položaj. Lokvice se mogu izbjeći jer se koristi vrlo malo vode. Stroj se lako uklanja s gradilišta nakon što su radovi završeni.

Integrirana okretna sposobnost turbine i njezin nagib znači da može pokriti veliko područje.

 
TEHNOLOGIJA SUZBIJANJA PRAŠINE
Prošlog lipnja EmiControls je u Đenovi bio jedan od sudionika u radovima rušenja tornjeva 10 i 11 eksplozivom na mostu MorandiMorandi i, zahvaljujuci svojoj topovskoj magli, razina prašine brzo se smanjila unutar normalnih granica postavljenih planom nadzora okoliša tvrtke Arpal.

Bilo je 9.37 sati ujutro 28. lipnja kada su eksplodirali tornjevi 10 i 11 na mostu Morandi u Genovi. Veliki bijeli oblak obavio je grad, definitivno mijenjajuci krajolik na koji su stanovnici Genove navikli od 1967. ...(...)... Od pocetka radova rušenja, ATI rušitelji odlucili su se osloniti na EmiControls, vodecu tvrtku na podrucju kontrole prašine za podrucja rušenja, otvorene kamenolome, pogone za reciklažu i industrijsku primjenu. ATI rušitelji izabrali su 10 strojeva za maglu kako bi smanjili emisiju prašine na podrucju rušenja: sedam V12S i tri V7. ...

Procitaj cijeli clanak >> SVE POD KONTROLOM
(04/19, casopis Recikliranje, 4 stranice)

 
 
 
 
Prednosti korištenja naših rješenja za radove rušenja
 
• Količinu vode za turbinu možete prilagoditi daljinskim upravljanjem i prilagoditi volumenu prašine
• Turbina i glava koplja mogu se automatski rotirati - Naši strojevi su robusni i posebno dizajnirani i izrađeni za ponekad teške uvjete na gradilištima
• Sva naša rješenja mogu se upravljati daljinskim upravljačem (raspon do 100 m) - tako da nije neophodno da se u opasnoj zoni nalazi bilo tko
• Tvrtke koje osiguravaju čisto rušenje imaju konkurentsku prednost jer mogu udovoljiti strožim uvjetima zakonskog okvira
• Njeguje se zdravlje zaposlenika, stvarajući tako bolju radnu atmosferu
 
 
 
Najpodesnija rješenja
 
Ova rješenja su pogodna za kontrolu prašine tijekom radova rušenja
 
u principu se svi naši strojevi mogu koristiti za kontrolu prašine tijekom radova rušenja. Pravi stroj uvijek je individualno prilagođen potrebama kupca. Odlučujući čimbenici su veličina gradilišta i količina prašine. Neka od naših najpopularnijih rješenja uključuju upotrebu koplja L3: praktično je, može se lako premjestiti i ima GEKA vezu. V12sm je također dobar izbor jer ima vlastitu napajanje i opskrbu vodom.
 
L3
V7
V12S
V22
 
NAUTILUS
 

Video

Mobilna rješenja za radove rušenja

 
Naš koplje L3 posebno je popularno za radove rušenja, jer je zgodan, lako se podešava i ima GEKA vezu. Nagib glave za prskanje je brz i može se također podešavati na daljinu. Postoje dvije verzije koplja: jedna s četiri i jedna s 21 l / min.
 
 
Više fotografija ...