IZGRADNJA TUNELA
 
PODRUČJA PRIMJENE
 
 
Kontrola prašine u gradnji tunela i podzemnim rudnicima
 
Prašina može predstavljati prijetnju zaposlenicima, posebno u zatvorenim prostorima kao što su gradnja tunela i podzemni rudnici. Uspješna kontrola prašine vrlo je korisna za posadu kao i za strojeve koje koriste.

Prašina u gradnji tunela ne zagađuje samo respiratorne puteve radnika; također smanjuje vidljivost, što zauzvrat povećava razinu potencijalne opasnosti. Na tehničku opremu također može negativno utjecati opterećenje prašinom, što može smanjiti radni vijek strojeva.

Također je potrebno svesti buku na minimum jer se radovi izvode u skučenim prostorima. Zato su manji uređaji, poput koplja, posebno prikladni za kontrolu prašine tijekom aktivnosti tuneliranja. Koplja imaju veliki kut nagiba, lagana su i može ih prevesti i postaviti samo jedna osoba.

O odgovarajućem rješenju se odlučuje tijekom planiranja i savjetovanja.

 
 
Prednosti korištenja naših rješenja u gradnji tunela
 
• Možemo dobaviti manje strojeve, na primjer, L3 Lance, koji je prenosiv i može se lako premjestiti (jedna osoba može obavljati te zadatke bez dodatne opreme)
• Imamo rješenja s vrlo niskom razinom buke, što je vrlo važno u skučenom prostoru
• Strojevi poput bagera zaštićeni su jer postupak neprekidnog rada s vodenom maglom znači da se ne praše.
• Naši se sustavi mogu individualno prilagoditi odgovarajućim potrebama.
• Naša rješenja štede troškove zahvaljujući individualnim postavkama
• Uzima se u obzir zdravlje zaposlenika što osigurava bolje radno okruženje.
 
 
 
Najpodesnija rješenja
 
Ova rješenja su pogodna za kontrolu prašine u gradnji tunela
i podzemnim rudnicima
 
U pravilu su potrebna manja rješenja za kontrolu prašine u izgradnji tunela i podzemnom iskopavanju, od kojih se neka mogu lako premjestiti kad je potrebno. Rješenja s niskom razinom buke za zatvorene prostore također su jasno korisna. Ovdje možete vidjeti pregled najprikladnijih rješenja za gradnju tunela i podzemne kopove.
 
L3
V12S
H1 SYSTEM
Nautilus
 
 
 
Ostala rješenja
 
Ova rješenja također mogu biti interesantna za vas
 
Prašina nije jedini problem tijekom izgradnje tunela. Često postoji i visoka razina neugodnih mirisa. Ovdje možete vidjeti rješenja koja smo razvili za kontrolu neugodnih mirisa.
 
V12so