KONTROLA PRAŠINE
Mobilna i stacionarna rješenja za uspješno suzbijanje prašine
 
Uklanjanje prašine i kontrola prašine korištenjem vodene maglice s turbinom
 
Suzbijanje prašine vodenom maglom uspješan je način ograničavanja neželjenih emisija prašine. To je posebno korisno u industrijama u kojima je potrebno pridržavati se određenih ograničenja. Ujedno poboljšava radne uvjete za zaposlenike i podupire dugovječnost strojeva.
Prašina se odnosi na raspodjelu sitnih čestica čvrstih tvari u zraku, koje nastaju mehaničkim procesima ili općim vrtloženjem prašine. Čestice prašine u zraku negativno utječu na ljude, okoliš i opremu koja se koristi.
 
Naša rješenja stvaraju finu vodenu maglu koja vlaži čestice prašine, čini ih težim i spušta ih na zemlju. Bitni aspekt ovog postupka je stvaranje kapljica prave veličine. Kapljice koje su prevelike, poput onih stvorenih konvencionalnim rasprskivanjem, imaju samo nisku razinu kontrole prašine. Dostupna površina je manja, a kapi teže. Stoga samo kratko vrijeme lebde u zraku, što značajno smanjuje mogućnost vezivanja s prašinom. Ako su, međutim, kapljice premale, mogu ih otpuhati vjetar i više ne dosežu svoj cilj.
 
Naša snaga leži u činjenici da vodu možemo atomizirati u različite veličine kapljica (između 10-100 µm). Kao rezultat toga, naša veziva za prašinu mogu podnijeti bilo koji problem sa prašinom i mogu se prilagoditi cijelom nizu uvjeta. Prije svega, ključno je pronaći pravu mješavinu između učinkovitog vezivanja prašine i zaštite robe koja se nalazi na istom području (na primjer, reciklirani predmeti ne smiju se natopiti mokri u postrojenju za recikliranje. To možemo postići našim strojevima.
 

Uvijek jedan korak ispred

Istraživanja i razvoj koji su u toku nadahnuli su nas za stvaranje nove generacije turbina. Inovativni materijali i rafinirana aerodinamika noževa osiguravaju:

• bolji učinak s istom potrošnjom energije
• više tišine

 

Evolucija naše turbine
 

Globalna usluga nakon prodaje

Osigurana je briga o kupcima čak i nakon kupnje stroja. Nazovite telefonsku liniju - naša globalna mreža prodaje brzo stiže na sve lokacije.

 
Ostale važne prednosti naših rješenja su:
• Energetska učinkovitost
• Moguće je podesiti količinu vode daljinskim upravljanjem
• Udaljenost bacanja turbine može se prilagoditi daljinskim upravljanjem
• Svi strojevi rade bez pumpe kada je tlak vode dovoljno visok
• ovo štedi novac i sprječava nestašicu struje
• Dajemo vam savjete prije, tijekom i nakon kupnje
• Imamo vrlo dobro funkcionirajuću poslije-prodajnu uslugu u svijetu
• Rezervni dijelovi dostupni su širom svijeta unutar tri radna dana
• Dvije godine garancije
 

Rješenja

Nudimo sljedeća rješenja za suzbijanje prašine

Atomizacija vode u male kapljice stvara veliku površinu koja optimalno veže prisutne čestice prašine. Više prašine se može vezati upotrebom manje vode. Ovaj je princip identičan u svim našim sustavima za kontrolu prašine - bez obzira jesu li mobilni strojevi za vezivanje prašine, pojedinačni sustavi za prskanje ili cijeli sustav.

L3
V7
V12S
V22
 
V22ORCA
NAUTILUS
H1SYSTEM
 
CURT - upravljački softver
 
 
PRUŽAMO JEDINSTVENE OPCIJE NABAVE I KORIŠTENJA NAŠE OPREME:

PRODAJA i NAJAM
novih strojeva
PRODAJA i NAJAM
rabljenih strojeva
OTKUP STROJEVA U NAJMU
u bilo kojem trenutku - uz priznavanje plaćene najamnine u cijenu uređaja
 

Područja primjene

Područja primjene za suzbijanje prašine

Naš sveobuhvatan asortiman kontrolera prašine nudi rješenje za gotovo sve probleme s prašinom i na najrazličitijim područjima. Daljinski upravljani strojevi također osiguravaju brzo i jednostavno rukovanje te izravnu prilagodbu u skladu sa smjerom vjetra, temperaturom i vlagom. Koriste se različita rješenja ili kombinacije proizvoda, ovisno o području primjene.

 
 
 
 

Video

Učinkovitost suzbijanja prašine

Glava mlaznice postavljena na unutrašnjost turbine stvara vrlo finu vodenu maglu koja je dobro zaštićena od bočnih vjetrova. Princip upravljanja prašinom djeluje na ovaj način: kapljice vodene magle kombiniraju se s česticama prašine jednake ili slične veličine. Budući da naši uređaji za kontrolu prašine imaju širok raspon različitih veličina kapljica vodene magle (10-100µ), mogu uhvatiti gotovo bilo kakvu prašinu u okolnom zraku. Kontrola prašine odvija se bez upotrebe aditiva.

Softver za upravljanje olakšava jednostavan rad bilo pritiskom na tipku, bilo daljinskim upravljačem. Stoga je moguće aktivirati i kontrolirati sustav bez odlaganja.

 
TEHNOLOGIJA SUZBIJANJA PRAŠINE
Prošlog lipnja EmiControls je u Đenovi bio jedan od sudionika u radovima rušenja tornjeva 10 i 11 eksplozivom na mostu MorandiMorandi i, zahvaljujuci svojoj topovskoj magli, razina prašine brzo se smanjila unutar normalnih granica postavljenih planom nadzora okoliša tvrtke Arpal.

Bilo je 9.37 sati ujutro 28. lipnja kada su eksplodirali tornjevi 10 i 11 na mostu Morandi u Genovi. Veliki bijeli oblak obavio je grad, definitivno mijenjajuci krajolik na koji su stanovnici Genove navikli od 1967. ...(...)... Od pocetka radova rušenja, ATI rušitelji odlucili su se osloniti na EmiControls, vodecu tvrtku na podrucju kontrole prašine za podrucja rušenja, otvorene kamenolome, pogone za reciklažu i industrijsku primjenu. ATI rušitelji izabrali su 10 strojeva za maglu kako bi smanjili emisiju prašine na podrucju rušenja: sedam V12S i tri V7. ...

Procitaj cijeli clanak >> SVE POD KONTROLOM
(04/19, casopis Recikliranje, 4 stranice)